De Boterbloem

Op 14,5 hectare wordt het biologisch akker- en tuinbouwbedrijf gerund. Er worden diverse producten geteeld, waarna ze verkocht worden. U kunt deelgenoot van dit bedrijf worden want Trijntje zal u daarbij begeleiden. U kunt hier snoeien, planten, zaaien, wieden, oogsten en hout hakken! Kom eens vrijblijvend langs en u zult zien dat dit initiatief goed werkt. Praktisch en dichtbij u in de buurt.

Hier zitten wij

De Boterbloem
Lutkemeerweg
1067 TH Amsterdam
Naar website

Openingsdagen

4 dagen open

Trijntje Hoogendam

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden

Soort zorg

Dagbesteding

Groepsgrootte

3-5 deelnemers
Op de Boterbloem kunt u in uw eigen tempo genieten van de natuur. Zo worden er o.a. de volgende producten geteeld: knoflook, aardbeien, aardappelen, grasklaver, gerst, diverse boontjes (peultjes, kapucijners en sperciebonen), bloemen, courgettes en pompoenen. En de poes houdt alles in de gaten!
Het is goed toeven op de boerderij. Achter de boomgaard ligt het land. Prachtige vergezichten onder de rook van Amsterdam. Hier ziet u een winters plaatje.
In de winter wordt de omheining gesnoeid. Een aantal boomstammen wordt gereed gemaakt om te verkopen en natuurlijk voor eigen gebruik. De kachel moet immers blijven branden.
Er is een monumentale boomgaard aanwezig en wordt ook door Trijntje goed onderhouden. Er zijn vele bomen in goede staat gebleven. De volgende bomen kunt u hier o.a. aantreffen: de IJsbout (stoofpeer), Dirkjespeer (een vroeg handpeertje), Noord-Hollandse Suikerpeer, de Juttenpeer en een hoogstam-appel, waarvan de naam onbekend is.
In de berging slaat Trijntje diverse producten op. Er is nog een grote schuur aanwezig om bepaalde activiteiten te verrichten. Dat is wel fijn als de weergoden het laten afweten! Ook worden er bloemen geteeld en het aardige is dat de klanten zelf hun boeket kunnen samenstellen. Zo is er altijd wel reuring.
Wij staan open voor de volgende doelgroepen:
- psychische hulpvraag
- verslavingsachtergrond
- burn-out
- langdurig werklozen
- justitiƫle achtergrond
Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden