Buitenplaats Medemblik

Bij Buitenplaats Medemblik bieden wij dagbesteding aan voor volwassenen en jongvolwassenen die van een uitdaging houden in een inspirerende, ruime en groene, waterrijke omgeving, waar altijd wel wat te doen is. Op onze zorgboerderij is er volop persoonlijke aandacht voor iedereen.
Je bent van harte welkom op Buitenplaats Medemblik!

Sociaal, lekker en gezond leven voor iedereen. Waarbij we met elkaar Moeder Aarde zo goed mogelijk verzorgen en onze eigen ecologische voetstap zo klein mogelijk houden.

Hier zitten wij

Buitenplaats Medemblik
Brakeweg 61
1671 LP Medemblik
Naar website

Openingsdagen

7 dagen open

Vervoersmogelijkheden

Wij hebben een busje waarmee we cliënten van en naar de zorgboerderij kunnen vervoeren. Het vervoer door ons is in overleg.

Inge Kuyt

Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden

Doelgroep

Jongeren
Volwassenen

Soort zorg

Dagbesteding

Groepsgrootte

10-15 deelnemers
De cliënt komt zelfstandig naar de boerderij, of wordt door ons opgehaald. Tussen 9.00 en 9:30 uur beginnen wij de dag. Vervolgens drinken we gezamenlijk koffie of thee. Daarna gaan we aan het werk. Om 12.30 uur gaan we middageten. Vaak maken we dan iets lekkers klaar; we bakken eieren of maken bijvoorbeeld tosti’s. Rond 13.30 uur, als iedereen uit gegeten is en de spullen opgeruimd, gaan we weer aan het werk.

We werken tot 15:30 uur. We drinken nog wat met elkaar en nemen nog even de dag door. Om 16.00 uur ronden we de dag af en vertrekken onze toppers richting huis.

Werken en een leuke dag
Het werk is geen doel op zich; we kijken steeds naar ieders wens en de mogelijkheden die er zijn. Natuurlijk proberen we onze toppers te stimuleren in zijn of haar werk, maar met de paarden, honden en/of poezen knuffelen of met boerin Inge, boer Maarten meekijken kan natuurlijk ook!

We proberen de cliënten wel steeds iets te leren over onze dieren en de omgeving. En bovenal werken we er met elkaar naar toe om te leren zuinig te zijn op Moeder Aarde.
Vanuit onze werkervaring bleek dat er tekort was aan plekken waarin jongeren stoer en “echt” werk konden doen in een kleinschalige, huiselijke setting met professionele begeleiding op gedragsproblemen. Wij richten ons niet op een specifieke doelgroep, of op een specifiek niveau, maar de ervaring leert dat onze huidige doelgroep (jongeren met meervoudige problematiek) het prima doet bij ons. Dit is ook de doelgroep die vaak vindt dat dagbesteding niet te “dagbestedingsachtig” moet zijn en behoefte heeft aan kleinschaligheid.:
Onze doelgroepen:
-(jonge) mensen met een verstandelijke beperking
-(jonge) mensen met een lichamelijke beperking
-(jonge) mensen met psychische/ psychosociale problematiek
-(Jonge) mensen met hechtingsproblematiek, PDD NOS, ASS, AD(H)D
Kortom mensen, van ca. 15 jaar t/m 65 jaar (en jong voelend), voor wie wij wat kunnen betekenen.
Wij zijn een volledig gecertificeerd zorgbedrijf te worden en willen voldoen aan alle eisen die Landzijde en de Federatie Zorg en Landbouw aan ons stellen.

Ook zijn wij een SBB erkend leerbedrijf.

Inge is de zorgboer die samen met haar medewerkers vol enthousiasme de dagbesteding begeleidt. ZIj heeft al meer dan 25 jaar ervaring als erkend leermeester en haar ervaring met haar eigen zoon "met een rugzakje" heeft haar reeds in 2017 doen besluiten om een zorgboerderij te starten.
Naast ons recreatief (vaar) bedrijf en agro-ecologische boerderij hebben wij een zorgboerderij.

Op de zorgboerderij zijn zowel jongvolwassenen als jongeren welkom. Iedereen in deze categorie, is welkom die er met ons een leuke dag van wil maken.

Onze zorgboerderij is ook geschikt voor jongeren die (even) niet meer naar school kunnen en een dag of meerdere dagen bij ons willen komen.
Interesse in een plek op onze boerderij?
Wij zijn aangesloten bij Landzijde: bel 0299 - 47 41 18
Aanmelden