Herman (56 jaar), begon 13 jaar geleden op een zorgboerderij in Spijkerboor. Uiteindelijk is hij 3 jaar geleden terecht gekomen op zorgboerderij Purmerweide. Hij zit al langer dan 10 jaar in de cliëntenraad en geeft regelmatig zijn mening tijdens de vergaderingen.

Herman kwam ongeveer 12/13 jaar geleden een advertentie van Landzijde tegen. Het was duidelijk dat Landzijde opzoek was naar een lid voor de cliëntenraad. Herman mocht een vergadering meemaken en sindsdien is hij daar niet meer weg te slaan. Herman: “Ik heb eigenlijk een vrije rol. Ik geef mijn mening. We hebben 1 keer in de 6 weken een vergadering en we bezoeken 2 keer per jaar 2 zorgboerderijen in het land. We kijken dan wat voor zorgboerderij het is. We praten met de cliënten en vragen of ze het leuk hebben. We vragen ook naar hun behoeftes. We krijgen eigenlijk weinig klachten.”

Herman is momenteel elke woensdag en vrijdag te vinden op de zorgboerderij Purmereide, al ruim 3 jaar lang. Hij begint de dag met een lekkere kop koffie en daarna werkt hij met de dieren. Herman: “Ik doe waar ik zin in heb. Ik moet het wel leuk vinden.” Hij vindt het werken met de dieren erg leuk. Hij verzorgt de dieren en zorgt dat ze niks te kort komen. Herman: “Ik vind het samenwerken het allerleukste. Met de schapen moeten we ze bijvoorbeeld bij elkaar pakken, kijken hoeveel ze wegen en dan een nummer in hun oor doen. Dit doen we allemaal samen.”

Het is voor Herman enorm fijn dat hij zoveel te doen heeft op de zorgboerderij. Na een harde dag werken, kan hij thuis lekker uitrusten. Hij kijkt in zijn vrije tijd graag voetbal met zijn vrienden. Daarnaast is hij niet vies van sporten. Hij is 2/3 keer in de week in de sportschool te vinden. Hij houdt in ieder geval niet van stilzitten. Herman heeft een goede tip voor mensen die rust zoeken: “Werken in de natuur en met dieren werkt therapeutisch. Ik raad het aan als je rust nodig hebt. Dieren geven je ook rust. Het is gezellig en je bent veel onder de mensen.”

Herman heeft veel betekend voor de cliëntenraad. Helaas mag je niet langer dan 10 jaar in de cliëntenraad zitten, maar omdat hij zo goed is, is er al een uitzondering gemaakt voor hem. Er wordt nog een vervanger gezocht voor Herman. Herman weet nog niet waar hij zichzelf ziet over een paar jaar, omdat hij graag leeft van dag tot dag, maar hij gaat hier de komende tijd goed over nadenken.

 

Dit verhaal hoort bij deze zorgboerderij:

Purmerweide

Hallo, wij zijn Muriël, Joke, Jolanda en Piet Visser. In 2019 hebben wij de koeien ingeruild voor schapen en in 2020 zijn de eerste hulpboeren bij ons aan de slag gegaan. Momenteel hebben we 700 moederdieren, 2 honden, 5 poezen, paarden, 10 kippen en 2 konijnen. Ow ja en niet te vergeten we hebben een mooi aqcarium in het Praathuis! We werken en leven op onze boerderij met de volgende kernwaarden. Vrijheid, Veiligheid, Samen, Ontwikkeling en Genieten.

Purmer